Hírek, érdekességek

Finoman és ropogsan, egyenesen a szegedi kemencéből!

A finom kenyér akár öltöztethet is

A divattervezők rendszerint extrém megoldások felvillantásával igyekeznek felhívni magukra a közönség figyelmét – számol be egy érdekes divat irányzatról egy művészeti portál

Az elütő formák egyedisége mellett a legextrémebb megoldások közé mégis az olyan ötleteket sorolhatók, amelyekben a ruházatok alapanyaga sem tekinthető szokványosnak. Mit szólna ahhoz, ha már használat közben megehetné a saját, vagy éppen a társaságában tartózkodó kolléga, vagy kollegina öltözetét?

A divattervezők rendszerint extrém megoldások felvillantásával igyekeznek felhívni magukra a közönség figyelmét. Az elütő formák egyedisége mellett a legextrémebb megoldások közé mégis az olyan ötleteket sorolhatók, amelyekben a ruházatok alapanyaga sem tekinthető szokványosnak. Mit szólna ahhoz, ha már használat közben megehetné a saját, vagy éppen a társaságában tartózkodó kolléga, vagy kollegina öltözetét?

A szerves alapanyagú öltözködés nem új keletű dolog a világban. A testet banán-, vagy pálmalevelekkel elfedő „archaikus népviseletet” egy szélsőségesebb, Koreából és az Egyesült Államokból terjedő divathullám készül revideálni, kész élelmiszertermékek öltözködési felhasználásának szándékával.

A kenyér-, gyümölcs-, zöldségruha ötlete az ember természetes táplálékait és legősibb saját készítésű élelmiszerét a kenyeret kívánja a divaton keresztül a művészettel összekapcsolni. Hogy ez mennyire sikerült, döntsék el Önök.

 

Téma: