Több hagyományos termékünk is elkészült teljes kiörléssű változatban. Hogy ez mit jelent pontosan? Frissebb, finomabb élményt!
Május 30-tól újdonságainkat is megkóstolhatja mintaboltjainkban!
Mit jelent a teljes kiőrlésű?
A Magyar Élelmiszerkönyv definíciója szépen megválaszolja a kérdést. Eszerint a teljes kiőrlésű lisztek tartalmazzák a gabonaszem összes alkotórészét (a korpát és a csírát is), kivéve a külső, szennyezett, vékony héjréteget.
Miért jó, vagy jobb a teljes kiőrlésű péktermék?
A teljes kiőrlésű termékeknek a finomított termékekkel szemben több jó tuladonsága is van:
- Magasabb élelmi rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyag-tartalom jellemzi e péktermékeket.
- Noha a gabonacsíra miatt a teljes kiőrlésű termékek zsírtartalma kicsit magasabb a finomított termékekhez képest, de a csírarészben található zsírok élettanilag kedvező hatású, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagabbak.